Klostergade 49, 7770 Vestervig

40 25 30 90

Kiropraktor Thy

Ferietid, frihed og drømme…

Måske drømmer du om, at få mere bevægelse ind i din hverdag – så giver ferier gode pauser, hvor du kan afprøve, hvad der er sjovt og passer til dig. Og måske planlægger du en ny rutine til, når hverdagen starter igen.

Der er gode bevægelsesmuligheder i næsten alt vi gør. De seneste anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen og WHO er blevet mere ”menneskelige”, for nu tæller hverdagsaktiveter også med på ”motionskontoen”. Det anbefales, at man er fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen.

Gang, vandreturer er styrker både ben, knæ, ryg og skulder

F.eks. kan du  med god samvittighed sige, at du styrketræner, når du bærer indkøbsposer fra supermarkedet til bilen eller hvis du tumler med børnene. Trappe-motion til loftet eller kælderen og tungere havearbejde er godt for kroppen og dit samlede helbred.

Det handler mange gange om, at se på det vi i forvejen laver af hverdagsbevægelser – og så skrue lidt mere op for det. Man kan jo ofte godt parkere bilen længst væk fra indgangen til supermarkedet – for så bliver træningen mere effektiv, når du skal bære varerne ud. Du kan også tage trappen til 1. sal 10 gange i træk, mærke du bliver forpustet og at blodet suser sundt rundt i kroppen.

Hvis du i forvejen går ture, kan du prøve at gå med vandrestave for at skrue helkropsbelastnignen op. Det kan især være en god idé, hvis du i forvejen døjer med smerter i ryg, skuldre eller i ben – for du for belastet flere områder i kroppen på en nænsom måde ved at få armene belastet.

Træning i vand er både nænsomt og styrkende for kroppen, da opdriften hjælper dig med at bære vægten. Der er mange, der hopper i bølgen både sommer og vinter. Her om sommeren kan mange være med og træning kan mærkes ved at løbe på stedet på lavt vand, svømme, tumle med et supboard og måske træne sig top til at kunne surfe.

Vand inviterer meget til balance- og rygtræning – for du bliver udfordret i hele kroppen ved bare at holde balance i bølgen eller ved at flyde i overfladen.

Så på med badehåndklæde og solcreme og få lidt forfriskende motion!

Og husk at tjekke badesikkerheden inden du går i vandet.

Svømning er med til at styrke hele kroppen, bl.a. også ryg, skulder og ben

En tur i skoven med familien kan give gratis og sjov bevægelse for hele kroppen.

Motion er med til at styrke kroppen, bl.a. både ben, knæ og ryggen

Væltede træer kan give balance træning for både børn og voksne eller det kan udfordre til forhindringsløb for løb eller agigitytræning med hunden.

Barnevognen er tungere at skubbe frem i sandet og bakkerne kræver lidt mere ”power” end den vanlige tur på fortovet.

Hvis i samler brænde til et bål eller insekter til nærmere studier med ungerne får man lavet mange bøje-strække bevægelser i kroppens yderstillinger.

Selv små gåturer med børn og barnevogn er med til at give motion
Du behøver ikke at være den hurtigste eller stærkeste. Motion er for alle og giver dig styrke

Det giver måske uvante fornemmelser i en krop, der måske mest er vant til kontorarbejde eller meget tungt arbejde i hverdagen. Både styrke- og fleksibilitets træning er noget af det bedste for at forebygge kroniske lændesmerter.

Måske kan bevægelserne få alle til at føle sig som verdensmester!